Φτιάξτε πινιάτα angry bird!!!

 

 

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια πινιατα angry birds είναι εφημερίδες, ένα μπαλόνι, αλευρόκολλα, χαρτί γκοφρέ ή χαρτί αφής, χαρτόνια κανσόν και λίγο σύρμα..

Οδηγίες…

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας την αλευρόκολλα. Σε ένα μπολ βάλτε 2 ποτήρια νερό και προσθέστε σταδιακά 2 1/2 ποτήρια αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Αφήστε την αλευρόκολλα να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα.

πινιατα angry birds κατασκευη πινιατας 2

πινιατα angry birds αλευροκολλα

Φουσκώστε το μπαλόνι και κόψτε τις εφημερίδες σε φαρδιές λωρίδες.

Βουτήξτε μια λωρίδα εφημερίδας στο μπολ με την αλευρόκολλα. Αφαιρέστε με τα δάχτυλα την κόλλα που περισσεύει και τοποθετήστε τη λωρίδα πάνω στο μπαλόνι.

πινιατα angry birds αλευροκολλα 2πινιατα angry birds κατασκευη 2πινιατα angry birds κατασκευη

Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλο το μπαλόνι.

πινιατα angry birds κατασκευη 3

Τώρα θα πρέπει να αφήσετε το μπαλόνι να στεγνώσει εντελώς (διαδικασία που μπορεί να πάρει αρκετές ώρες).

Όταν οι εφημερίδες έχουν στεγνώσει θα πρέπει να κολλήσετε στην κορυφή του μπαλονιού τα μαλλιά του angry bird. Τυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ. Χρησιμοποιήστε το πατρόν για να κόψετε τα μαλλιά σε ένα σκληρό χαρτόνι. Διπλώστε με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία και κολλήστε με  χαρτοταινία ή με σελοτέηπ στην κορυφή της πινιάτας.

πινιατα angry birds κατασκευη 4πινιατα angry birds κατασκευη 5

Καλύψτε με εφημερίδες και αλευρόκολλα για δεύτερη φορά την πινιάτα (και το χαρτόνι που κολλήσατε) ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς και επαναλάβετε για μια τρίτη και τελευταία φορά.

πινιατα angry birds κατασκευη 6

Όταν η πινιάτα στεγνώσει, σχεδιάστε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο στο πάνω μέρος και κόψτε με ένα κοπίδι ή ένα μαχαιράκι τις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του. Από αυτήν την “πορτούλα” που θα μπορεί να ανοιγοκλείνει, θα αφαιρέσετε το μπαλόνι από το εσωτερικό, αλλά και θα βάλετε στο τέλος τα γλυκά μέσα στην πινιάτα.(Μην ανησυχείτε για το αν η πινιάτα θα κρατήσει το σχήμα της. Αν ακολουθήσατε πιστά τις οδηγίες, η πινιάτα θα έχει σκληρύνει αρκετά και δεν θα κινδυνεύει.)

πινιατα angry birds κατασκευη 7

πινιατα angry birds κατασκευη 8

Με το κοπίδι κάντε δυο τρύπες δεξιά και αριστερά της “πορτούλας”, περάστε ένα λεπτό σύρμα και στερεώστε το. Από αυτό το σύρμα θα περάσετε την κορδέλα για να κρεμάσετε την πινιάτα στο χώρο που θα γίνει το πάρτυ σας (διαβάστε το άρθρο μας Πινιάτα από τα καλύτερα παιχνίδια για γενέθλια)

πινιατα angry birds κατασκευη 9

Τώρα ήρθε η ώρα της διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα βάψτε κόκκινο το πάνω μέρος της πινιάτας και άσπρο το κάτω, σχηματίζοντας έτσι το κεφάλι και την κοιλιά του angry bird.

πινιατα angry birds κατασκευη διακοσμηση 4

Kόψτε τα κόκκινα και τα άσπρα γκοφρέ χαρτιά ή τα χαρτιά αφής σε λωρίδες και ψαλιδίστε τα με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία. Κολλήστε (με κόλλα ατλακόλ) περιμετρικά τις λωρίδες στην πινιάτα ξεκινώντας από τη βάση και συνεχίζοντας προς την κορυφή. πινιατα angry birds κατασκευη διακοσμηση 5πινιατα angry birds κατασκευη διακοσμηση 6

Ετοιμάστε το “πρόσωπο” του angry bird. Χρησιμοποιώντας το πατρόν που θα βρείτε εδώ, κόψτε τα κομμάτια πάνω σε χαρτί κανσόν.

πινιατα angry birds κατασκευη διακοσμηση 1

“Συναρμολογήστε” τα κομμάτια:

-Κολλήστε τα μάτια στο πρόσωπο

-Κολλήστε τις κόρες των ματιών. Με ένα μαύρο μαρκαδόρο κάντε το περίγραμμα των ματιών και με ένα μολύβι τις σκιές στο εσωτερικό τους.

-Τσακίστε το μικρό κίτρινο κομμάτι του ράμφους με τον τρόπο που βλέπετε στη φωτογραφία και κολλήστε το ή συρράψτε το στην κάτω πλευρά του μαύρου κομματιού.

-Κάντε το ίδιο και με το μεγάλο πάνω ράμφος.

πινιατα angry birds κατασκευη διακοσμηση 2

Κολλήστε το πρόσωπο στο μπροστινό μέρος της πινιάτας.

Γεμίστε με λιχουδιές την πινιάτα.

πινιατα angry birds κατασκευη γεμισμα

Κρεμάστε την πινιατα και…καλή διασκέδαση!

Διαβάστε ακόμη το άρθρο μας Μάσκα για πινιάτα angry birds

πινιατα angry birds κατασκευη πινιατας 1πινιατα angry birds κατασκευη πινιατας 3

 

(πηγή:www.genethlia.gr)

σχόλια: Καταπληκτική και εύκολα υλοποιήσιμη ιδέα!Αφού είναι και το θέμα των ημερών..μέχρι και group στο καρναβάλι βγαίνει!

 

Η δική μου εκδοχή,δώρο στον αγαπημένο μου ανηψιό,Αντρίκο με πολύ αγάπη..!

DSCN6110 DSCN6111 DSCN6113 DSCN6114 DSCN6122 DSCN6131 DSCN6133 DSCN6134 DSCN6136 DSCN6137DSCN6138

 

Αφήστε το Σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment.


Hit Counter provided by technology news