Pilates, ένας εύκολος τρόπος για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας!

 
Pilates, ένας εύκολος τρόπος για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας!

Διώξτε χωρίς μεγάλη προσπάθεια το αίσθημα βάρους και τα περιττά κιλά! Ακολουθήστε ένα σύστημα pilates βασισμένο σε μερικές γρήγορες και ολοκληρωμένες ασκήσεις.

Δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Μετά τις γιορτές, όταν σταματούν τα πολλά καλέσματα και τα πλούσια γεύματα, συνειδητοποιούμε ότι με δυσκολία χωράμε στα ρούχα μας. Πρέπει λοιπόν να λάβουμε τα μέτρα σας. Εμείς στο epithimies.gr το γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι», γι’ αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές υγείας που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τη φόρμα σας.

 

Pilates: Μια πολύ παλιά τεχνική

Με ολοένα και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, το pilates συνδυάζει ασκήσεις που προάγουν τη συγκέντρωση και τη σωματική άσκηση, και επιδιώκει την ισορροπία νου και σώματος. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο, ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης, χαλάρωσης και σωστής αναπνοής. Το pilates θα σας ξαναδώσει τη φόρμα σας, και ένα ευλύγιστο και υγιές σώμα. Αν νομίζετε πως μιλάμε για βαρετές ασκήσεις γυμναστηρίου, κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για ένα γρήγορο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Δοκιμάστε τις ασκήσεις που σας προτείνουμε στο σπίτι!

 

Ασκήσεις για αρχάριους, χωρίς διαλείμματα

Βρείτε κάποιο γυμναστήριο ή κάντε τις ασκήσεις στο σπίτι. Αυτές οι απλές ασκήσεις θα σας μυήσουν στον κόσμο του pilates. Με λίγα μόνο λεπτά την ημέρα, θα δείτε διαφορά: βελτίωση στην αναπνοή και στη στάση του σώματος, και ένα αίσθημα ελαφρότητας. Εμπρός λοιπόν!

 

1. Πόδια. Ξαπλώστε ανάσκελα, πάνω σε στρώμα αν είναι δυνατόν. Κρατήστε τα χέρια σας ίσια, παράλληλα με το σώμα, και εισπνεύστε. Σηκώστε το ένα πόδι ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία με το σώμα σας ενώ εκπνέετε. Κατεβάστε αργά παίρνοντας βαθιά εισπνοή. Επαναλάβετε πέντε φορές με κάθε πόδι. Ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και επαναλάβετε τη σειρά των ασκήσεων.

 

2. Γλουτοί. Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα και τοποθετήστε τα χέρια παράλληλα με το σώμα. Λυγίστε τα πόδια σε γωνία 45°. Εισπνεύστε. Σηκώστε τους γλουτούς καθώς εκπνέετε. Σε αυτή τη θέση σηκώστε το ένα πόδι και περάστε το πάνω από το άλλο. Επαναφέρετε το πόδι στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι. Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, κάντε δύο σετ από 5 επαναλήψεις για κάθε πόδι, με διάλειμμα ενός λεπτού ανάμεσα στα σετ.

 

3. Κοιλιά. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια πίσω από το λαιμό και τα πόδια ίσια και σε κατακόρυφη θέση, με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα πάνω. Τραβήξτε τον αφαλό προς τα μέσα και ελαφρώς προς τα πάνω. Κρατήστε ίσια την πλάτη στο έδαφος, μην αφήνετε κενό ανάμεσα στο στρώμα και στη σπονδυλική στήλη. Εισπνεύστε καθώς βρίσκεστε στην αρχική στάση. Εκπνεύστε καθώς χαμηλώνετε τα πόδια σας σε γωνία 45°, σηκώνοντας ελαφρά το κεφάλι σας από το έδαφος. Η πλάτη πρέπει να παραμένει ίσια πάνω στο στρώμα. Εισπνεύστε καθώς τοποθετείτε τα πόδια σας στην αρχική στάση. Επαναλάβετε 8 φορές, ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και επαναλάβετε.

 

4. Χέρια. Ξαπλώστε μπρούμυτα. Απλώστε τα χέρια και τεντώστε όλο το σώμα σας. Εισπνεύστε. Τραβήξτε ελαφρά προς τα πίσω τα χέρια σας και στηριχθείτε πάνω τους με ολόκληρο το βάρος σας για να ανασηκώσετε αργά το σώμα σας καθώς εκπνέετε. Κρατήστε ίσιο το κεφάλι καθόλη τη διάρκεια της άσκησης, και τεντωθείτε μέχρι να νιώσετε την ένταση στους κοιλιακούς μυς. Επαναλάβετε 5 φορές και ξεκουραστείτε.

 

Στο pilates, η αναπνοή είναι σημαντική. Μην βιάζεστε, εκτελείτε τις ασκήσεις αργά και με ηρεμία. Δεν χρειάζεστε περισσότερα από 30-40 λεπτά την ημέρα, αλλά η διαφορά θα είναι αισθητή αν κάνετε τακτικά τις ασκήσεις. Το καλύτερο είναι να εκτελείτε τις ασκήσεις 4 ή 5 φορές την εβδομάδα, στον ελεύθερο χρόνο σας ή όταν θέλετε να καθαρίσει λίγο το μυαλό σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ασκήσεις σαν ένα διάλειμμα αφιερωμένο στον εαυτό σας! Βεβαιωθείτε ότι είστε χαλαροί όταν τις κάνετε, το στρες δεν είναι καλός σύμμαχος! Μπορείτε να βάλετε και μουσική αν σας βοηθά να χαλαρώσετε.

 

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα δείτε πόσο εύκολο είναι.

Για να μην χάσετε τον αρχικό ενθουσιασμό σας, προτείνουμε τα εξής:

 

  • Προσπαθείτε να ασκήστε τις ίδιες μέρες και την ίδια ώρα. Σημειώστε το πρόγραμμά σας σε ένα ημερολόγιο, στην ατζέντα σας, ή κολλήστε το στο ψυγείο. Ή ακόμη βάλτε ειδοποίηση στο κινητό! Έτσι δεν θα ξεχνάτε την ώρα, και θα συνηθίσετε την τακτική άσκηση.
  • Προτείνετε σε φίλους να κάνετε μαζί τις ασκήσεις. Είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, όταν έχετε ραντεβού με φίλους δεν θα το χάσετε εύκολα. Εξάλλου, μετά την άσκηση, μπορείτε να πάτε για ψώνια ή για καφέ!
  • Συμπληρώστε την άσκηση με μια ισορροπημένη διατροφή. Αποφεύγετε τα αλλαντικά, τα λιπαρά κρέατα και τις σάλτσες και αντικαταστήστε τα με φρούτα και λαχανικά. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες.
  • Προσοχή στην ενυδάτωση. Το νερό σάς βοηθά να ξεχνάτε την πείνα και είναι απαραίτητο όταν συνδυάζετε δίαιτα και άσκηση.
  • Επιβραβεύστε τον εαυτό σας! Σας αξίζει ένα δώρο επειδή ασκήστε και φροντίζετε τον εαυτό σας. Κλείστε λοιπόν ραντεβού για ένα σπα ή μασάζ.

Χαλαρώστε, δεν χρειάζεται ούτε άγχος ούτε βιασύνη. Ο χρόνος και η συνέπεια θα σας απαλλάξουν από τα παραπανίσια κιλά.

(πηγή:www.epithimies.gr)

Αφήστε το Σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment.


Hit Counter provided by technology news