Πώς να φτιάξεις καθαριστικό για τους ΑΡΜΟΥΣ στα πλακάκια!!

 

Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρές βρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σεπαλιά μπάνια – κουζίνες, αλλά και γενικά με τον χρόνο, δεν καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή ένα σωρό άλλα “ειδικά” απορρυπαντικά, που μόνο λίγο δεν κοστίζουν.

1-030

Δοκιμάστε μια φορά τον μήνα να καθαρίζετε τους αρμούς (σε πατώματα ή τοίχους) με το παρακάτω διάλυμα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. 

* 7 φλυτζάνια ζεστό  νερό 
* 1/2 φλυτζάνι σόδα σε σκόνη
1/3 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
* 1/4 φυτζανιού ξύδι

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα παλιό μπουκάλιαπορρυπαντικού με σπρέϋψεκάστε τους αρμούς και μετά από μερικά λεπτά τρίψτε ελαφρά με μιαβούρτσα. Για μεγάλες επιφάνειες και πατώματαείναι πολύ βολικό να προσαρμόσετε μια τέτοια σκούπα-βούρτσα στο κοντάρι της σφουγγαρίστρας ή μιας κοινής σκούπας. 

Για υπερβολικά βρώμικες επιφάνειες, αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιού με 1/3 του φλυτζανιού αμμωνία σε σκόνη που θα βρείτε στο φαρμακείο.

Προσαρμόστε τις αναλογίες των υλικών, ανάλογα με το μέγεθος των επιφανειών που θέλετε να καθαρίσετε, αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα υγρού φτιάξτε π.χ την μισή δόση διαλύματος γιατί δεν διατηρείται, κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε τους αρμούς θα πρέπει να φτιάχνετε καινούργιο.
(Πηγή: soulouposeto)

Αφήστε το Σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment.


Hit Counter provided by technology news